Foredrag     


Jeg har nu haft fornøjelsen at dække international professionel golf i mere end 20 år. Undervejs er jeg blevet meget betaget af spillets vidunderlige historie, og de mange farverige profiler der har præget den. Og selvfølgelig af hele det apparat, der er i gang bag kulisserne, for at det moderne golfcirkus kan fungere.

Noget af alt det, som jeg har oplevet og læst mig til gennem årene, har jeg forsøgt at sammensætte til et foredrag. Et par timer om golfens verden, som jeg har opdelt i to afdelinger:

Fra Tom Morris til Thomas Bjørn – et kig i golfspillets brogede og fascinerende historie, og en kort gennemgang af nogle af de største profiler gennem tiderne.

Europatouren bag kulisserne – hvem styrer hvad? – hvordan fungerer det? – hvem ejer det? hierarkiet blandt spillerne – økonomien – hvordan kan der være så mange penge i golf? – o.s.v.

Alt sammen krydret med videoklip, gamle billeder, anekdoter og personlige oplevelser fra de mere end 20 år, hvor jeg har fået lov til at kalde golf mit arbejde.


Sagt og skrevet om foredraget:

 

Efter en golfaften for 500 mennesker i Colosseum i Frederikshavn fik Dansk GOLF’s udsendte medarbejder følgende reaktioner:

 

"Henrik Knudsen viste sig at være en dejlig uhøjtidelig fætter, der præsterede at gøre golfhistorien spændende og morsom for mig. Det skinner virkelig igennem, at han ved alting – om alt og alle"

Erik Andersen, Hvide Klit.

 

"Det var rart at konstatere, at en professionel som Henrik Knudsen ikke har mistet jordforbindelsen trods sin popularitet. Ikke mindst fandt jeg hans gennemgang af golfens historie mere interessant og levende, end hvad man kan læse sig til i historiebøgerne"

Maria Ejsing, Sindal

 

"Det var en oplevelse både at se Henrik Knudsen live og høre hans stemme – uden nogen form for opstyltethed. Specielt hyggeligt fandt jeg det historiske afsnit i hans foredrag, og det var rart, at han aldrig forfaldt til at fokusere på Tiger Woods og Thomas Bjørn, som vi ellers altid hører om"

Jens Berthelsen, Sæby

 

"Det allerbedste var nok Henrik Knudsens personlige fremtoning. Han er jo lige så charmerende at se på, som han er underholdende at lytte til"

Susanne Graae, Frederikshavn

 

"Vi har anvendt Henrik Knudsen i forbindelse med et sponsorarrangement på ECCO Tour.

Henrik er en fremragende fortæller, han er mærkbart grebet af historien, og det forplanter sig til lytterne. Henrik fortalte om golfens historie og rundede af med en fortælling om Smurfit European Open, og Mr. Smurfits brug af golf som Corporate Entertainment og som markedsføringsplatform.

Da Henrik var færdig med sit indlæg fortsatte vi med en præsentation af vores sponsoroplæg - og tegnede samme aften sponsorater for mere 125.000 kr. - vi kan også derfor anbefale Knudsens foredrag til klubaftener, sponsordage mv."

Flemming Astrup, ECCO Tour